Mysig villa med pool i naturskönt och lugnt område

Elin Söderlund
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se

Lundin Torslanda

Med Lundin Torslanda får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Hästlyckan 8

Torslanda

Kortfakta

Pris/Bud:
3 850 000 kr
Rum:
4 rum
Boarea:
99 kvm
Byggår:
1961
Tomtarea:
1 336 kvm
Adress:
Hästlyckan 8,
423 56 Torslanda
Välkommen att kontakta Elin
Välkommen att kontakta Elin

Lundin Värdering

Boka nu
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Nu finns möjligheten att förvärva denna charmiga villa i en gömd oas bakom Volvo Torslanda. Stor tomt, pool samt två altandäck i väster- respektive österläge bidrar till en underbar utomhusvistelse. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum genererar generösa sällskapsytor. Dessutom finner du tre sovrum samt ett helkaklat badrum och en tvättstuga. Perfekt för familjen som vill bort från stadens brus eller för Volvoarbetande föräldrar!

Huset disponerade enligt följande:

Välkommen att kliva in i den ljusa och stora hallen med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två skjutdörrsgarderober. Väggarna har ljust målad panel och genomgående i hela huset ligger ljusgrått laminat.

Köket renoverades 2019 i stilrena materialval och har gott om förvaring i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i grått och ovan den mörka bänkskivan i laminat sitter integrerad LED-belysning. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och kombinerad ugn/mikro samt en kombinerad kyl/frys med ismaskin.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till generösa sällskapsytor och en härligt öppenhet. Här ryms med lätthet såväl soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matgrupp. Väggarna i vardagsrum och kök har fått kärlek genom gips och renoveringstapet samt blivit målade i vitt.

Bostadens tre sovrum är väl tilltagna och rymmer dubbelsäng. Ett av sovrummen har ett ordentligt Elfa system uppsatt för förvaring och i de två andra sovrummen finns utrymme för förvaringsmöbel. Väggarna är tapetserade.

De helkaklade badrummet har en ljus färgsättning och ett fönster bidrar till ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Utrustningen består av wc, handfat, handdukshängare samt en ångduschkabin.

I denna bostad finner du även en stor och familjevänlig tvättstuga utrustat med tvättmaskin, torktumlare, wc, tvättho samt gott om förvaring. På golvet ligger klinkers och väggarna är målade.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 850 000 kr

Taxeringsvärde: 3 202 000 kr varav byggnadsvärde 1 584 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Pantbrev: Det finns 5 pantbrev om sammanlagt 3 065 500 kr.

Energideklaration: Utförd 2022-06-21. Energiprestanda 425 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Driftkostnad: Totalt ca 48 650 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Uppvärmning:18 000 kr/årRenhållning:19 000 kr/årSamfällighet:1 650 kr/årFörsäkring:10 000 kr/år
Posten Uppvärmning inkluderar även hushållsel.
Posten Renhållning inkluderar tömning av septiktank samt sophämtning
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Hästlyckan 8, 423 56 Torslanda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Sörred 12:13

Byggnadstyp: Friliggande villa, 1-plan med källare. Byggår: 1961

Byggnadssätt: Grund:KrypgrundStomme:TräreglarBjälklag:TräFasad:Träpanel (timmerdesign)Takbeklädnad:ShingelFönster:2-glas, 2-glas IsolerUppvärmning:Direktverkande el, Luft/luftvärmepump, KaminVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Myndighetsbeslut om förbud gällande nuvarande avloppssystem föreligger. Vänligen kontakta mäklaren för mer info.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: Bredband: Fiber är indraget.

Storlek: Boarea 99 kvm. 4 rum varav 3 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 1 336 kvm. Stor tomt med pool. Två stora altaner i öster respektive väster.

Bilplats: Uppfart med plats för 3 bilar. Garage med plats för 1 bil.

Renoveringar: 2015: Avfuktare installerades i krypgrund.
2015: Fasad tilläggsisolerades (hela fastigheten förutom vid hall).
2016: Tvättstuga renoverades av säljaren (anhörig).
2019: Kök renoverades.
Sipprar igenom via tak (ej lokaliserat vart ännu). Provisorisk lösning med presenning finns för tillfället.
Samlas vatten (på berg) i krypgrunden.
Säljaren känner inte till fler eventuella fel eller brister i fastigheten.

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 14-BJL-1542.1
Förmån: Officialservitut Väg, 14-BJL-1553.1.

Planbestämmelser: Byggnadsplan Fornlämning (1 st).

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Torslanda

Skärgårdsliv, familjeliv och staden runt hörnet


Välkommen till Torslanda! Här kombineras det behagliga livet vid havet med ett modernt och aktivt storstadsliv. Området är mycket populärt vilket gjort att det expanderat starkt de senaste decennierna. Torslanda består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan.

Vid Torslanda torg och Amhults torg finns ett stort utbud av affärer och restauranger. I kulturhuset Vingen finns bland annat bibliotek, bio, teater, kultur- och musikskola.

Havet finns nära till hands var du än bor. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. I Torslanda finns Göteborgs äldsta havsbadskoloni och fina badvikar hittar man bland annat i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

I Torslanda lever du nära både havet och storstaden i en trivsam småstadsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning